Online veya yerinde, eğitmen eşliğinde canlı CI/CD (Continuous Integration / Continuous Delivery) eğitim kursları, CI/CD'nin temel ve ileri düzey kavramlarını interaktif uygulamalarla gösterir.
CI/CD eğitimi, "online canlı eğitim" veya "yerinde canlı eğitim" olarak mevcuttur. Online canlı eğitim (diğer adıyla "uzaktan canlı eğitim"), interaktif bir uzak masaüstü aracılığıyla gerçekleştirilir. Yerinde canlı eğitim, müşteri yerleşkesinde Türkiye veya NobleProg kurumsal eğitim merkezlerinde Türkiye düzenlenebilir.
Bu eğitmen liderliğindeki, canlı eğitim (Türkiye çevrimiçi veya yerinde), mikro hizmetler, konteynerler ve sürekli entegrasyon/sürekli dağıtım (CI/CD) hatları kullanarak dayanıklı uygulamalar tasarlamak, dağıtmak ve yönetmek isteyen orta ve ileri düzeydeki geliştiriciler, DevOps profesyoneller ve mimarlar için tasarlanmıştır.
Bu eğitimin sonunda katılımcılar şunları yapabilecektir:
Bu eğitmen liderliğindeki, canlı eğitim (Türkiye çevrimiçi veya yerinde), gelişmiş Jenkins yapılandırmalarını, güvenliği ve ölçeklendirme tekniklerini kapsamaktadır ve karmaşık yazılım projelerinde Jenkins'yi özelleştirmede uzmanlık kazanmak isteyen DevOps mühendisleri ve yazılım mimarları hedeflenmektedir.
Bu eğitimin sonunda katılımcılar şunları yapabilecektir:
Kurumsal düzeydeki yazılım projeleri için Jenkins'yi optimize edin.
Gelişmiş güvenlik önlemleri uygulayın.
Karmaşık ve ölçeklenebilir işlem hatları oluşturun.
Jenkins kurulumlarını etkili bir şekilde sorun giderin ve bakımını yapın.
Bu eğitmen liderliğindeki, canlı eğitim (Türkiye çevrimiçi veya yerinde), Sürekli Entegrasyonun temellerini öğrenmek ve uygulamak isteyen geliştiricilere yöneliktir Java.
Bu eğitimin sonunda katılımcılar şunları yapabilecektir:
Bu eğitmen liderliğindeki, canlı eğitim (Türkiye (çevrimiçi veya yerinde)) Jenkins'in temel kavramlarını ve kullanımını kapsamaktadır ve yazılım geliştiricileri ile DevOps mühendislerinin Jenkins'i kurması, işler oluşturması ve yapılandırması ve yazılım geliştirme sürecinin temel yönlerini otomatikleştirmesi amaçlanmaktadır.
Bu eğitimin sonunda katılımcılar şunları yapabilecektir:
Sürekli entegrasyon ve sürekli teslimat (CI/CD) ilkelerini anlayabilecektir.
Yazılım otomasyonu için Jenkins'i kurup yapılandırabilecektir.
Uygulamaları oluşturmak ve test etmek için Jenkins işleri oluşturup yönetebilecektir.
Yazılım dağıtımı için otomatik işlem hatları kurup özelleştirebilecektir.
Bu eğitmen liderliğindeki, canlı eğitim (Türkiye çevrimiçi veya yerinde), yazılımlarını AWS veya Kubernetes'ye sık ve sürekli olarak dağıtmak isteyen mühendisleri hedeflemektedir.
Bu eğitimin sonunda katılımcılar şunları yapabilecektir:
Spinnaker'ü gelişmiş işlemler için kurmak ve yapılandırmak.
Jenkins gibi mevcut sürekli entegrasyon araçlarıyla Spinnaker'ü entegre etmek.
Spinnaker'ün dahili mimarisini ve dağıtım iş akışı yapılarını anlamak.
Kubernetes üzerinde yazılım dağıtımı için işlem hatları oluşturmak.
AWS üzerinde yazılım dağıtımı için işlem hatları oluşturmak.
Agile Software Testing, çevik geliştirme ilkelerini takip ederek yazılım kalite sorunlarına zamanında ve sürekli geri bildirim sağlayan bir test uygulamaları serisidir.
Sürekli Entegrasyon (CI), bir ekipteki tüm geliştiricilerin çalışmalarını günde birkaç kez birleştirmesini ifade eder.
Bu eğitmen liderliğindeki, canlı eğitim (online veya yerinde), uygulamaların dağıtımını ve yaşam döngüsü yönetimini otomatikleştirmek isteyen sistem yöneticileri ve geliştiriciler hedeflenmektedir.
Bu eğitimin sonunda katılımcılar, Argo CD kullanarak Kubernetes sistemlerini otomatikleştirme, izleme, denetleme ve geri alma becerisine sahip olacaklardır.
Bu eğitmen liderliğindeki, canlı eğitim (Türkiye çevrimiçi veya yerinde), altyapı sağlamadan veya yönetmeden konteynerleştirilmiş yazılımları buluta oluşturmak, test etmek, dağıtmak ve izlemek isteyen geliştiricilere yöneliktir.
Bu eğitimin sonunda katılımcılar şunları yapabilecektir:
Altyapıyı kurmak için kod olarak yapılandırma yaklaşımını anlayıp uygulayabilmek.
Yazılım uygulamalarını buluta dağıtmak için özel yapılandırılmış Docker konteynerler oluşturabilmek.
Yazılımları birden fazla ortama dağıtabilmek.
Bitbucket Pipelines Dağıtım Panosu aracılığıyla dağıtımları izleyebilmek.
Bu eğitmen liderliğindeki, canlı eğitim Türkiye (çevrimiçi veya yerinde), CI/CD uygulamalarını kullanarak Python ile otomasyon hatları oluşturmak isteyen geliştiriciler veya DevOps mühendisler hedeflidir.
Bu eğitimin sonunda katılımcılar şunları yapabilecektir:
Python ile CI/CD hatları oluşturmaya başlamak için gerekli geliştirme ortamını kurmak.
Travis-CI kullanarak Python paketlerini test etmek ve yayınlamak için otomatik hatlar oluşturmak.
Docker ve Heroku ile konteynerleştirilmiş uygulamaların dağıtımını otomatikleştirmek.
Sürekli Entegrasyon (CI), geliştiricilerin kodlarındaki değişiklikleri mümkün olduğunca sık birleştirdiği bir geliştirme uygulamasıdır; bu sayede hatalar hızlı bir şekilde tespit edilir ve konumları belirlenir.
Bu eğitmen liderliğindeki, canlı eğitimde katılımcılar, JavaScript için Sürekli Entegrasyon temellerini öğrenecek ve bir JavaScript projesi için Sürekli Entegrasyon sürecini nasıl kuracaklarını adım adım inceleyeceklerdir.
Bu eğitimin sonunda katılımcılar şunları yapabilecektir:
Sürekli Entegrasyon temellerini anlayacaklar
Kendi Sürekli Entegrasyon sistemlerini JavaScript projeleri için oluşturacaklar
Hedef Kitle
Geliştiriciler
BT Profesyonelleri
DevOps Mühendisleri
Business Yöneticileri
Kurs Formatı
Kısmen ders anlatımı, kısmen tartışma, egzersizler ve yoğun uygulamalı çalışma
Bu eğitmen liderliğindeki, canlı eğitim (Türkiye çevrimiçi veya yerinde), PHP uygulamaları ve hizmetleri oluşturma, test etme ve dağıtma sürecini otomatikleştirmek için açık kaynaklı araçları kullanmak isteyen mühendislere yöneliktir.
Bu eğitimin sonunda katılımcılar şunları yapabilecektir:
Sürekli entegrasyon, test ve dağıtımı etkinleştirmek için farklı açık kaynaklı araçları kurmak ve yapılandırmak.
Gitlab CI ve Jenkins gibi farklı açık kaynaklı CI araçlarının avantaj ve dezavantajlarını anlamak.
PHP bir uygulamanın birim testi ve entegrasyon testi için CI araçlarını açık kaynaklı araçlarla birleştirmek.
This course focuses on practical implementation and tooling. It assumes good knowledge on theoretical principals (see DEVOPS course) as it focuses on newest tools and methods of implementing DevOps principles.
Bu eğitmen liderliğindeki, canlı eğitim (Türkiye çevrimiçi veya yerinde), CI/CD sürecini Docker ve Jenkins ile optimize etmek ve basitleştirmek isteyen DevOps mühendislerine yöneliktir.
Bu eğitimin sonunda katılımcılar şunları yapabilecektir:
Jenkins ile kod teslimini ve işlem hattı dağıtımını otomatikleştirin.
Docker ve Docker File kullanarak bir uygulama oluşturun.
Güvenliği güçlendirmek için kimlik doğrulama seçeneklerini yapılandırın.
Bu eğitmen liderliğindeki, canlı eğitim (Türkiye çevrimiçi veya yerinde), Kubernetes uygulamaları için Git tabanlı bir yazılım dağıtım iş akışı kurmak, dağıtmak ve yönetmek isteyen DevOps mühendiflere yöneliktir.
Bu eğitimin sonunda katılımcılar şunları yapabilecektir:
Spinnaker ve Terraform'i kurmak ve yapılandırmak.
Geleneksel CI/CD ve Infrastructure-as-Code (IAC) üzerine GitOps'un faydalarını anlamak.
Komut dosyalarını sürdürmekten vazgeçmek. İyi tanımlanmış bir dağıtım süreci yapılandırmak ve yürütmek.
Bulut yerel dağıtım, yönetim ve izleme için en iyi uygulamaları uygulamak.
Manuel müdahale olmadan kısmi başarısızlıklardan dağıtımları kurtarmak.
Uygulama geliştirme için bir GitOps stratejisi oluşturmak.
Bu eğitmen liderliğindeki canlı eğitim, yazılım projelerinizin Agile ortamında sürekli entegrasyonunu gerçekleştirmek için gereken kavramları, araçları ve teknikleri kapsamaktadır. Katılımcılar, öğrendiklerini gerçek durumlarda uygulamak için ders boyunca bir dizi uygulamalı egzersiz yaparlar. Eğitmen ve katılımcılar arasındaki etkileşim teşvik edilir. Gerçek dünya örnekleri tartışılır ve belirli sorunlar ve sorular sınıfta ele alınır ve çözülür.
Bu eğitmen liderliğindeki, canlı eğitim (Türkiye çevrimiçi veya yerinde), bir uygulamayı geliştirmeden üretime taşımak için süreçleri otomatikleştiren boru hatları oluşturmak isteyen mühendislere yöneliktir.
Bu eğitimin sonunda katılımcılar şunları yapabilecektir:
Jenkins 2'yi kurmak ve yapılandırmak.
Yazılım dağıtım sürecinin her adımını otomatikleştirmek için betik temelli bir yaklaşım benimsemek.
Yazılım bir sürüm kontrol sistemine kaydedildiğinde uygulama derlemelerini otomatik olarak oluşturmak.
Bir yazılım uygulamasının derlenmesini, test edilmesini ve paketlenmesini otomatik olarak başlatmak.
Bir sorun olduğunda bildirimlere ve raporlara hızlı bir şekilde yanıt vermek.
Geliştiriciler bir kod parçasını yazmayı tamamladıklarında, genellikle kodlarını bir uygulamaya entegre eder, uygulamayı bir klasöre kopyalar, uygulama kurulumunu çalıştırır ve ardından uygulamanın beklendiği gibi çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için uygulamayı başlatırlar. Bu manuel yaklaşım iyi ölçeklenemez, zahmetlidir, hata yapmaya çok müraklıdır ve süreçteki değişiklikleri izlemek için bir mekanizma sunmaz.
Daha iyi bir yaklaşım, Sürekli Entegrasyonu kullanarak süreci otomatikleştirmektir. Sürekli Entegrasyon, yazılım uygulamalarının oluşturulmasını, dağıtımını ve test edilmesini otomatikleştirmek için gereken süreçleri, araçları ve altyapıyı ifade eder.
Bu eğitmen liderliğindeki, canlı eğitimde (yerinde veya uzaktan), katılımcılar, geleneksel, manuel (veya yarı manuel) bir yazılım dağıtım yaklaşımını, Jenkins kullanarak çevik bir Sürekli Entegrasyon (CI) yaklaşımına nasıl dönüştüreceklerini öğreneceklerdir. Katılımcılar, eğitim boyunca bir dizi uygulamalı, canlı laboratuvar egzersizi gerçekleştirerek yeni bilgilerini her adımda çeşitli yazılım geliştirme ve dağıtım sorunlarına uygulayacaklardır. Eğitmen ve katılımcılar arasındaki etkileşim teşvik edilmektedir. Gerçek dünya örnekleri tartışılmakta ve eğitim boyunca belirli sorunlara ve sorulara değinilerek çözümler üretilmektedir. Eğitim özellikle .Net uygulama geliştirme üzerine odaklanmaktadır.
Bu eğitimin sonunda katılımcılar şunları yapabilecektir:
.Net uygulama geliştirme için Jenkins'i kurmak ve yapılandırmak
Jenkins'i kullanarak .Net kaynak kodunu bir kod deposuna kontrol etme ve birleştirme sürecini otomatikleştirmek
Jenkins'i kullanarak bir uygulamayı bir yayın sunucusuna indirme, derleme ve dağıtma sürecini otomatikleştirmek
Jenkins'i sorun izleyiciler gibi diğer yazılım geliştirme araçlarıyla entegre etmek
Hedef Kitle
.Net geliştiricileri
Oluşturma mühendisleri
Kalite Güvence mühendisleri
Proje yöneticileri
Yayın yöneticileri
DevOps mühendisleri
Kurs Formatı
Kısmen ders anlatımı, kısmen tartışma, egzersizler ve yoğun uygulamalı pratik
Not
Bu kurs için özelleştirilmiş bir eğitim talep etmek için lütfen bizimle iletişime geçerek ayarlama yapınız.
Jenkins, Java ile yazılmış açık kaynaklı sürekli entegrasyon (CI) aracıdır. Maven, Java projeleri için bir derleme otomasyon aracıdır. Birlikte kullanıldıklarında, örneğin yeni bir kod gönderildiğinde JUnit testlerinin yürütülmesi, bu derlemelerin üretime dağıtılması ve bu görevlerin günün stratejik saatlerinde, örneğin gece yarısı planlanması gibi sürekli derlemeleri tetikleyebilirler. Bu araçlar ve süreçler, yazılımın geliştirilmesi ve dağıtılmasına yönelik bir DevOps yaklaşımını oluşturur ve Agile geliştirmede popülerdir.
Bu eğitmen liderliğindeki canlı eğitimde, katılımcılar DevOps, sürüm kontrolü ve otomasyon betiği ile bir giriş yaparak başlayacak ve ardından canlı bir laboratuvar ortamında Jenkins ve Maven'nin nasıl kurulacağını, yapılandırılacağını ve dağıtılacağını öğrenerek uygulamalı çalışmalara geçeceklerdir.
Hedef Kitle
Geliştiriciler
Sistem Yöneticileri
DevOps mühendisleri
Kurs Formatı
Kısmen ders anlatımı, kısmen tartışma, egzersizler ve yoğun uygulamalı çalışma
Bu eğitmen liderliğindeki, canlı eğitim (Türkiye çevrimiçi veya yerinde), Jenkins X kullanarak otomatik, buluta hazır CI/CD işlem hatları oluşturmak isteyen mühendislere yöneliktir Kubernetes.
Bu eğitimin sonunda katılımcılar şunları yapabilecektir:
Jenkins X'i kurmak ve yapılandırmak.
Çok yönlü bir DSL (Alan Özel Dili) kullanarak dayanıklı CI/CD işlem hatları kodlamak.
GitHub, Kubernetes ve Docker konteynerleri gibi popüler teknolojilerden yararlanan CI/CD işlem hatları oluşturmak.
Jenkins X'i Helm, Prow ve Skaffold gibi diğer popüler araçlarla birleştirmek.
Uygulamaları ister bulutta ister şirket içinde herhangi bir ortama dağıtmak.
Bu eğitmen liderliğindeki, canlı eğitimde (Türkiyeçevrimiçi veya yerinde), katılımcılar OpenShift Container Platform kullanarak uygulamaları nasıl oluşturacaklarını, güncelleyeceklerini ve sürdüreceklerini öğreneceklerdir.
Bu eğitimin sonunda katılımcılar şunları yapabilecektir:
OCI (Açık Konteyner Girişimi) ve OpenShift gibi konteyner motorlarını kullanmanın etkilerini anlayabilecektir.
OpenShift’nin farklı sürümleri (OKP, OpenShift Container Platform, Red Hat OpenShift vb.) arasındaki ilişkiyi anlayabilecektir.
Yazılım dağıtım hattını otomatikleştirilecektir.
DevOps prensiplerini uygulayarak yazılımı sürekli olarak teslim edebilecektir.
Bu eğitim, geliştiriciler, Scrum Yüksek Lisans mezunları, Ürün Sahipleri ve ayrıca iş departmanının bazı kesimlerine açıktır. Eğitimin amacı, Quality Assurance and Continuous Integration konularını ve çevik metodolojilerle yürütülen projelerdeki yerlerini tanıtmakdır. Katılımcılar, tartışılan konular hakkında geniş bir bakış açısı kazanacak ve ayrıca QA/CI ile uyumlu yazılım geliştirme araçları ve süreçleri hakkında pratik bilgi edineceklerdir. İş departmanı temsilcileri, bu araçların ve süreçlerin uygulanmasının faydalarını bilecek ve bunları yazılım geliştirme süresine ve maliyetine dönüştürebileceklerdir. Sunulan konular, müşteri gereksinimlerine bağlı olarak PHP veya Java üzerine kuruludur.
Bu eğitmen liderliğindeki, canlı eğitim (Türkiye çevrimiçi veya yerinde), DevOps mühendis ve geliştiricilerin, SonarQube kullanarak, Jenkins, GitHub, Azure DevOps vb. gibi geliştirme araç zincirlerine tam olarak entegre edilmiş kod incelemeleri gerçekleştirmesini amaçlamaktadır.
Bu eğitimin sonunda katılımcılar şunları yapabilecektir:
Otomatik kod incelemelerini başlatmak için gerekli geliştirme ortamını kurmak.
SonarQube'i Jenkins, Azure DevOps vb. gibi sürekli entegrasyon araçlarıyla entegre etmek.
Hataları ve güvenlik açıklarını ortadan kaldırmak için sürekli kod denetimleri gerçekleştirmek.
Kod temizleme, bakım ve güvenlik için iyileştirmeler sağlamak amacıyla veri toplamak ve analiz etmek.
Bu eğitmen liderliğindeki, canlı eğitim (Türkiye çevrimiçi veya yerinde), karmaşık yazılım geliştirme iş akışlarını desteklemek ve otomatik CI/CD boru hatları oluşturmak için Tekton Pipelines'ı kullanmak isteyen geliştiriciler ve DevOps mühendisler hedeflenmektedir.
Bu eğitimin sonunda katılımcılar şunları yapabilecektir:
Tekton Pipelines ve diğer temel Tekton bileşenlerini kurmak ve yapılandırmak.
Tekton'da yazılım geliştirme için boru hattı yapı taşlarını tasarlamak ve oluşturmak.
Tekton çerçevesi kavramlarını ve ilkelerini kullanarak mevcut boru hatlarını ve geliştirme süreçlerini otomatikleştirmek.
Çeşitli iş yükü türleri için Tekton Pipelines'ı çalıştırmak ve yönetmek, birden çok platformda.
Gelecekteki yazılım geliştirme projelerini geliştirmek için Tekton çerçevesine dayalı CI/CD sistemleri uygulamak.
Bu eğitimin sonunda katılımcılar şunları yapabilecektir:
Maven'i kurmak ve yapılandırmak.
Selenium kullanarak Testleri Otomatikleştirmek.
GIT'ü Yönetmek.
Sürekli entegrasyonu entegre etmek.
Kurs Formatı
İnteraktif ders ve tartışma.
Çok sayıda alıştırma ve uygulama.
Canlı laboratuvar ortamında uygulamalı uygulama.
Kurs Özelleştirme Seçenekleri
Bu kurs için özelleştirilmiş bir eğitim talep etmek için lütfen bizimle iletişime geçerek ayarlama yapınız.
Daha Fazla...
Son Güncellenme:
Danışanlarımızın Yorumları(7)
Trainer has in depth experince and well narreated in deed. The depth of the knowledge and the passion for teaching is highly appriciated.
Anup Kumar - SMR Automotive Mirrors Stuttgart
Eğitim - Jenkins 2: Building CI/CD Pipelines
Trainer is very knowledgeable on the subject and able to provide real world examples through his experience.
Nouf
Eğitim - Agile Software Testing with Continuous Integration
The trainer was very well organized. He explained about all the tools required for the training in the beginning. The trainer happily clarified all the doubts and practical use cases were discussed.
Vivek Verma - Global Knowledge Network Training Ltd
Eğitim - DevOps Practical Implementation and Tools
Very detailed, trainer knows the subject very well and has covered a lot of topics
Gabriel Kelly Navarro - Opswerks
Eğitim - Advanced Spinnaker
Everything. It was very understandable, and if we didn't understand something, Adriano explained it.
Zsolt Nagy - W.UP Kft
Eğitim - OpenShift Container Platform for Developers
Luke was very knowledgeable, patient, and very open to satisfy my curiosity, for example I asked him to generate errors to see how system will response, etc. He would go above and beyond to answer questions or demonstrate the functionalities, even some of my questions were out of the class scope. He gave me a real experience with the system. I definitely will take another class with him and recommend him as a teacher for others. Thank you Luke!.
Tina Henderson
Eğitim - Test Automation with Selenium and Jenkins
All of it. Having had no previous exposure to Jenkins, I was a little concerned about my ability to keep up. IPad provided appropriate coaching/support, when I asked for help, so that I was able to follow the presentation at a level I was happy with.
Graham Congdon
Eğitim - Jenkins: Continuous integration for Agile development