Çevrimiçi veya fiziki olarak gerçekleştirilen, eğitmen liderliğindeki canlı Güvenli Kodlama eğitimleri, güvenli kodlama ilkelerini ve tekniklerini kullanarak, güvenlik açıklarını en aza indirgemek, hassas verileri korumak ve güvenlik tehditlerine karşı savunma yapmak için uygulamalar geliştirmeyi öğretir.
Güvenli Kodlama eğitimi, "çevrimiçi canlı eğitim" ya da "fiziki olarak yerinde eğitim" formatlarında sunulur. Çevrimiçi canlı eğitim (diğer adıyla "uzaktan canlı eğitim"), etkileşimli bir uzak masaüstü aracılığıyla gerçekleştirilir. Fiziki eğitimler ise Türkiye konumundaki müşteri sahasında ya da Türkiye adresindeki NobleProg kurumsal eğitim merkezlerinde düzenlenebilir.
Android, el cihazları (akıllı telefonlar ve tabletler gibi) için açık bir platformdur. Güvenli yazılım geliştirmeyi kolaylaştıran geniş bir güvenlik özelliği yelpazesine sahiptir; ancak diğer el cihazı platformlarında bulunan belirli güvenlik yönleri eksiktir. Bu kurs, bu özelliklerin kapsamlı bir genel bakışını sunar ve altta yatan Linux, dosya sistemi ve genel ortamla ilgili en kritik eksiklikleri, ayrıca izinlerin ve diğer Android yazılım geliştirme bileşenlerinin kullanımıyla ilgili hususları vurgular.
Tipik güvenlik hataları ve güvenlik açıkları, hem yerel kod hem de Java uygulamaları için açıklanır ve bunlardan kaçınmak ve etkilerini azaltmak için öneriler ve en iyi uygulamalar sunulur. Tartışılan sorunların çoğu, gerçek hayattan örnekler ve vaka çalışmalarıyla desteklenir. Son olarak, güvenlik açısından önemli programlama hatalarını ortaya çıkarmak için güvenlik test araçlarının nasıl kullanılacağına dair kısa bir genel bakış sunuyoruz.
Bu kursa katılanlar şunları yapacaktır
Güvenlik, BT güvenliği ve güvenli kodlama temel kavramlarını anlayacaktır
Android üzerindeki güvenlik çözümlerini öğrenecektir
Android platformunun çeşitli güvenlik özelliklerini kullanmayı öğrenecektir
Android üzerindeki Java ile ilgili bazı son güvenlik açıklarını öğrenecektir
Tipik kodlama hatalarını ve bunlardan nasıl kaçınılacağını öğrenecektir
Android üzerindeki yerel kod güvenlik açıklarını anlayacaktır
Yerel kodda güvensiz arabellek işlemenin ciddi sonuçlarını fark edecektir
Mimari koruma tekniklerini ve zayıflıklarını anlayacaktır
Güvenli kodlama uygulamaları hakkında kaynaklar ve ileri okumalar edinecektir
Güvenli bir ağ uygulaması uygulamak, daha önce çeşitli şifreleme yapı taşlarını (şifreleme ve dijital imzalar gibi) kullanmış olsalar bile geliştiriciler için zor olabilir. Katılımcıların bu şifreleme ilkel prensiplerinin rolünü ve kullanımını anlamalarını sağlamak için öncelikle güvenli iletişimin temel gereksinimleri – güvenli onay, bütünlük, gizlilik, uzak kimlik doğrulama ve anonimlik – sunulur. Aynı zamanda bu gereksinimleri zedeleyebilecek tipik sorunlar ve gerçek dünya çözümleri de sunulur.
Ağ güvenliğinin kritik bir yönü olan şifreleme, simetrik şifreleme, karma, asimetrik şifreleme ve anahtar anlaşması alanlarındaki en önemli şifreleme algoritmaları da tartışılır. Derinlemesine matematiksel bir arka plan sunmak yerine, bu öğeler bir geliştirici perspektifinden tartışılır, tipik kullanım durumu örnekleri ve genel anahtar altyapıları gibi şifrelemenin kullanımıyla ilgili pratik hususlar gösterilir. Birçok güvenli iletişim alanındaki güvenlik protokolleri tanıtılır ve ISEC ve SSL/TLS gibi en yaygın olarak kullanılan protokol aileleri derinlemesine tartışılır.
Tipik şifreleme güvenlik açıkları, belirli şifreleme algoritmaları ve şifreleme protokolleriyle ilgili olarak BEAST, CRIME, TIME, BREACH, FREAK, Logjam, Padding oracle, Lucky Thirteen, POODLE ve benzeri gibi konularla birlikte tartışılır. Her durumda, pratik hususlar ve potansiyel sonuçlar, derin matematiksel detaylara girmeden açıklanır.
Son olarak, XML teknolojisi ağ uygulamaları tarafından veri alışverişi için merkezi olduğundan, XML'un güvenlik yönleri açıklanır. Bu, XML'un web hizmetleri ve SOAP mesajları içindeki kullanımı ile XML imzası ve XML şifrelemesi gibi koruma önlemlerini içerir – ayrıca bu koruma önlemlerindeki zayıflıklar ve XML'a özgü güvenlik sorunları, XML enjeksiyonu, XML harici varlık (XXE) saldırıları, XML bombaları ve XPath enjeksiyonu gibi konuları içerir.
Bu kursa katılanlar
Güvenlik, BT güvenliği ve güvenli kodlamanın temel kavramlarını anlayacaktır
Güvenli iletişimin gereksinimlerini anlayacaktır
Farklı OSI katmanlarında ağ saldırıları ve savunmaları hakkında bilgi edinecektir
Şifreleme konusunda pratik bir anlayışa sahip olacaktır
Temel güvenlik protokollerini anlayacaktır
Kriptosistemlere yönelik bazı son saldırıları anlayacaktır
İlgili bazı son güvenlik açıklarını öğrenecektir
Web hizmetlerinin güvenlik kavramlarını anlayacaktır
Güvenli kodlama uygulamaları hakkında kaynaklar ve ileri okumalar edinecektir
Bu üç günlük kurs, C/C++ kodunu, bellek yönetimi ve girdi işleme ile ilgili birçok güvenlik açığından yararlanabilecek kötü niyetli kullanıcılara karşı güvence altına almanın temellerini kapsamaktadır. Kurs, güvenli kod yazma prensiplerini ele almaktadır.
Hatta deneyimli Java programcıları bile Java tarafından sunulan çeşitli güvenlik hizmetlerini tam olarak kavramakta ve Java ile yazılmış web uygulamaları için geçerli olan farklı güvenlik açıklarının farkında olmayabilirler.
Bu kurs, Standard Java Edition'ın güvenlik bileşenlerini tanıtmanın yanı sıra, Java Enterprise Edition (JEE) ve web hizmetlerinin güvenlik konularını ele almaktadır. Belirli hizmetlerin tartışılması, şifreleme ve güvenli iletişimin temelleriyle başlar. JEE'de bildirimsel ve programlı güvenlik tekniklerini içeren çeşitli egzersizler yapılırken, web hizmetlerinin hem taşıma katmanı hem de uçtan uca güvenliği tartışılır. Tüm bileşenlerin kullanımı, katılımcıların tartışılan API'leri ve araçları kendileri deneyebilecekleri çeşitli pratik egzersizler aracılığıyla sunulmaktadır.
Kurs ayrıca Java dili ve platformunun en sık karşılaşılan ve ciddi programlama hatalarını ve web ile ilgili güvenlik açıklarını da ele alarak açıklamaktadır. Java programcıları tarafından yapılan tipik hataların yanı sıra, tanıtılan güvenlik açıkları hem dile özgü sorunları hem de çalışma zamanı ortamından kaynaklanan sorunları kapsamaktadır. Tüm güvenlik açıkları ve ilgili saldırılar, kolayca anlaşılabilir egzersizler aracılığıyla gösterilir, ardından önerilen kodlama yönergeleri ve olası azaltma teknikleri sunulur.
Bu kursa katılanlar şunları yapacaktır
Güvenlik, BT güvenliği ve güvenli kodlama kavramlarının temellerini anlayacaklar
OWASP En İyi On'un ötesindeki web güvenlik açıklarını öğrenecekler ve bunlardan nasıl kaçınılacağını bilecekler
Web hizmetlerinin güvenlik kavramlarını anlayacaklar
Java geliştirme ortamının çeşitli güvenlik özelliklerini kullanmayı öğrenecekler
Şifreleme konusunda pratik bir anlayışa sahip olacaklar
Java EE'nin güvenlik çözümlerini anlayacaklar
Tipik kodlama hatalarını ve bunlardan nasıl kaçınılacağını öğrenecekler
Java çerçevesindeki bazı son güvenlik açıklarını öğrenecekler
Güvenlik test araçlarını kullanma konusunda pratik bilgi edinecekler
Güvenli kodlama uygulamaları hakkında kaynak ve ileri okumalar edinecekler
Açıklama
Java dili ve Çalışma Zamanı Ortamı (JRE), diğer dillerde (C/C++ gibi) yaşanan en sorunlu yaygın güvenlik açıklarından arındırılmak üzere tasarlanmıştır. Ancak yazılım geliştiriciler ve mimarlar, yalnızca Java ortamının çeşitli güvenlik özelliklerini nasıl kullanacaklarını (pozitif güvenlik) bilmekle kalmamalı, aynı zamanda Java geliştirme için hala geçerli olan birçok güvenlik açığının da farkında olmalıdır (negatif güvenlik).
Güvenlik hizmetlerinin tanıtımına, şifrelemenin temellerine ilişkin kısa bir genel bakışla başlanır ve böylece ilgili bileşenlerin amacını ve işleyişini anlamak için ortak bir temel sağlanır. Bu bileşenlerin kullanımı, katılımcıların tartışılan API'leri kendileri deneyebilecekleri çeşitli pratik egzersizler aracılığıyla sunulur.
Kurs ayrıca Java dili ve platformunun en sık karşılaşılan ve ciddi programlama hatalarını ele alır ve hem Java programcıları tarafından yapılan tipik hataları hem de dile ve ortama özgü sorunları kapsar. Tüm güvenlik açıkları ve ilgili saldırılar, kolayca anlaşılabilir egzersizler aracılığıyla gösterilir ve ardından önerilen kodlama yönergeleri ve olası azaltma teknikleri sunulur.
Bu kursa katılanlar şunları yapabilecektir:
Güvenlik, BT güvenliği ve güvenli kodlama kavramlarını anlayacaktır.
OWASP En İyi On'un ötesindeki web güvenlik açıklarını öğrenecek ve bunlardan nasıl kaçınılacağını bilecektir.
Java geliştirme ortamının çeşitli güvenlik özelliklerini kullanmayı öğrenecektir.
Şifrelemenin pratik bir anlayışına sahip olacaktır.
Tipik kodlama hatalarını ve bunlardan nasıl kaçınılacağını öğrenecektir.
Java çerçevesindeki bazı son güvenlik açıklarını öğrenecektir.
Güvenli kodlama uygulamaları hakkında kaynak ve ileri okumalar edinecektir.
Günümüzde .NET ve ASP.NET çerçevelerine kod derlemek için kullanılabilecek birçok programlama dili bulunmaktadır. Ortam, güçlü güvenlik geliştirme araçları sunar, ancak geliştiricilerin, istenen güvenlik işlevselliğini uygulamak ve güvenlik açıklarını önlemek veya bunların istismarını sınırlamak için mimari ve kodlama düzeyindeki programlama tekniklerini nasıl uygulayacaklarını bilmeleri gerekir.
Bu kursun amacı, geliştiricilere çok sayıda uygulamalı egzersiz aracılığıyla, güvenilmeyen kodun ayrıcalıklı eylemler gerçekleştirmesini nasıl önleyeceklerini, güçlü kimlik doğrulama ve yetkilendirme yoluyla kaynakları nasıl koruyacaklarını, uzak yordam çağrıları sağlamayı, oturumları işlemeyi, belirli işlevsellik için farklı uygulamalar sunmayı ve çok daha fazlasını öğretmektir.
.NET kullanırken yapılan tipik programlama sorunlarının sunumuyla başlayan farklı güvenlik açıklarının tanıtımı, ASP.NET güvenlik açıklarının tartışması da çeşitli ortam ayarlarını ve bunların etkilerini ele alır. Son olarak, ASP.NET'e özgü güvenlik açıkları konusu yalnızca bazı genel web uygulaması güvenlik zorluklarını değil, aynı zamanda ViewState'e saldırma veya dize sonlandırma saldırıları gibi özel sorunları ve saldırı yöntemlerini de ele alır.
Bu kursa katılanlar
Güvenlik, BT güvenliği ve güvenli kodlama temel kavramlarını anlayacaklar
OWASP En İyi On'un ötesindeki web güvenlik açıklarını öğrenecekler ve bunlardan nasıl kaçınılacağını bilecekler
.NET geliştirme ortamının çeşitli güvenlik özelliklerini kullanmayı öğrenecekler
Güvenlik test araçlarını kullanma konusunda pratik bilgi edinecekler
Tipik kodlama hatalarını ve bunlardan nasıl kaçınılacağını öğrenecekler
.NET ve ASP.NET'teki bazı son güvenlik açıkları hakkında bilgi edinecekler
Güvenli kodlama uygulamaları hakkında kaynak ve ileri okumalar edinecekler
Bu kurs, yaygın güvenlik kavramlarını tanıtmakta, kullanılan programlama dilleri ve platformlardan bağımsız olarak güvenlik açıklarının doğasına genel bir bakış sunmakta ve yazılım güvenliği açısından yazılım geliştirme yaşam döngüsünün çeşitli aşamalarında geçerli olan risklerin nasıl yönetileceğini açıklamaktadır. Derinlemesine teknik detaylara girmeden, çeşitli yazılım geliştirme teknolojilerindeki en ilginç ve en can yakıcı güvenlik açıklarını vurgular ve kodunuzdaki mevcut sorunları bulmak için kullanabileceğiniz bazı teknik ve araçlarla birlikte güvenlik testinin zorluklarını sunar.
Bu kursa katılanlar şunları yapabilecektir
Güvenlik, BT güvenliği ve güvenli kodlamanın temel kavramlarını anlayacaktır
Sunucu ve istemci tarafında Web güvenlik açıklarını anlayacaktır
Güvensiz arabellek yönetiminin ciddi sonuçlarını kavrayacaktır
Geliştirme ortamlarındaki ve çerçevelerindeki bazı son güvenlik açıklarından haberdar olacaktır
Tipik kodlama hatalarını ve bunlardan nasıl kaçınılacağını öğrenecektir
Güvenlik testi yaklaşımlarını ve metodolojilerini anlayacaktır
Bu kurs, uygulamalarını İnternet üzerinden yapılan güncel saldırılara karşı dayanıklı hale getirmek için PHP geliştiricileri için gerekli temel becerileri sağlamaktadır. Web güvenlik açıkları, OWASP en iyi on güvenlik açığının ötesine geçen PHP tabanlı örnekler aracılığıyla tartışılmakta, çeşitli enjeksiyon saldırıları, komut dosyası enjeksiyonları, PHP oturum yönetimine yönelik saldırılar, güvensiz doğrudan nesne referansları, dosya yükleme sorunları ve daha pek çok konu ele alınmaktadır. PHP ile ilgili güvenlik açıkları, eksik veya hatalı giriş doğrulama, yanlış hata ve istisna işleme, güvenlik özelliklerinin yanlış kullanımı ve zaman ve duruma bağlı sorunlar gibi standart güvenlik açığı türlerine göre gruplandırılarak tanıtılmaktadır. İkincisi için, open_basedir atlatma, sihirli kayan nokta ile hizmet reddi veya hash tablo çarpışması saldırısı gibi saldırılar tartışılmaktadır. Tüm durumlarda, katılımcılar, listelenen riskleri azaltmak için kullanılması gereken en önemli teknikleri ve işlevleri öğreneceklerdir.
Özel bir odak noktası, JavaScript, Ajax ve HTML5'in güvenlik sorunlarını ele alarak istemci tarafı güvenliğine verilmektedir. PHP'a yönelik bir dizi güvenlik ile ilgili uzantı tanıtılmaktadır; bunlar şifreleme için hash, mcrypt ve OpenSSL veya giriş doğrulaması için Ctype, ext/filter ve HTML Purifier'dır. En iyi güvenlik güçlendirme uygulamaları, PHP yapılandırması (php.ini ayarları), Apache ve sunucu genelinde verilmektedir. Son olarak, geliştiricilerin ve test uzmanlarının kullanabileceği güvenlik tarayıcıları, sızma testleri ve istismar paketleri, koklayıcılar, proxy sunucuları, fuzzing araçları ve statik kaynak kodu analizörleri gibi çeşitli güvenlik test araçları ve tekniklerine genel bir bakış sunulmaktadır.
Güvenlik açıklarının tanıtımı ve yapılandırma uygulamaları, başarılı saldırıların sonuçlarını gösteren, azaltma tekniklerinin nasıl uygulanacağını gösteren ve çeşitli uzantıların ve araçların kullanımını tanıtan bir dizi uygulamalı egzersizle desteklenmektedir.
Bu kursa katılanlar
Güvenlik, BT güvenliği ve güvenli kodlama temel kavramlarını anlayacaklardır
OWASP En İyi On güvenlik açığının ötesindeki Web güvenlik açıklarını öğrenecek ve bunlardan nasıl kaçınılacağını bileceklerdir
İstemci tarafı güvenlik açıklarını ve güvenli kodlama uygulamalarını öğreneceklerdir
Pratik bir şifreleme anlayışına sahip olacaklardır
PHP'un çeşitli güvenlik özelliklerini kullanmayı öğreneceklerdir
Tipik kodlama hatalarını ve bunlardan nasıl kaçınılacağını öğreneceklerdir
PHP çerçevesinin son güvenlik açıklarından haberdar olacaklardır
Güvenlik test araçlarını kullanma konusunda pratik bilgi edineceklerdir
Güvenli kodlama uygulamaları hakkında kaynak ve ileri okumalar edineceklerdir
Birleşik SDL temel eğitimi, Microsoft Güvenli Geliştirme Yaşam Döngüsü (SDL) aracılığıyla güvenli yazılım tasarımı, geliştirilmesi ve test edilmesi hakkında bilgi sunar. SDL'nin temel yapı taşlarına 100 seviyesinde genel bir bakış sunar ve ardından geliştirme sürecinin erken aşamalarında kusurları tespit etmek ve düzeltmek için uygulanabilecek tasarım tekniklerini sunar.
Geliştirme aşamasıyla ilgilenen bu kurs, hem yönetilen hem de yerel kodun tipik güvenlik açısından önemli programlama hatalarına genel bir bakış sunar. Tartışılan güvenlik açıkları için saldırı yöntemleri ve ilişkili azaltma teknikleri sunulur ve tüm bunlar, katılımcılara canlı hacking eğlencesi sunan bir dizi uygulamalı egzersiz aracılığıyla açıklanır. Farklı güvenlik test yöntemlerinin tanıtımının ardından, çeşitli test araçlarının etkinliği gösterilir. Katılımcılar, bu araçların işleyişini, zaten tartışılan savunmasız koda araçları uygulayarak bir dizi pratik egzersiz aracılığıyla anlayabilirler.
Bu kursa katılanlar şunları yapacaktır
Güvenlik, BT güvenliği ve güvenli kodlamanın temel kavramlarını anlayın
Microsoft Güvenli Geliştirme Yaşam Döngüsünün temel adımlarını öğrenin
Güvenli tasarım ve geliştirme uygulamalarını öğrenin
Güvenli uygulama ilkelerini öğrenin
Güvenlik test metodolojisini anlayın
Güvenli kodlama uygulamaları hakkında kaynaklar ve ileri okumalar edinin
Güvenlik açıklarını ve saldırı yöntemlerini öğrendikten sonra katılımcılar, güvenlik testlerine genel yaklaşımı ve metodolojiyi ve belirli güvenlik açıklarını ortaya çıkarmak için kullanılabilecek teknikleri öğrenirler. Güvenlik testleri, sistem hakkında bilgi toplama (Hedef Değerlendirme, yani TOE) ile başlamalı, ardından kapsamlı bir tehdit modellemesi tüm tehditleri ortaya çıkarmalı ve derecelendirmelidir, böylece en uygun risk analizine dayalı test planına ulaşılabilir.
Güvenlik değerlendirmeleri, SDLC'nin (Yazılım Yaşam Döngüsü) çeşitli aşamalarında gerçekleşebilir, bu nedenle tasarım incelemesi, kod incelemesi, keşif ve sistem hakkında bilgi toplama, uygulamanın test edilmesi ve güvenli dağıtım için ortamın test edilmesi ve güçlendirilmesi konularını tartışıyoruz. Leke analizi ve sezgisel tabanlı kod incelemesi, statik kod analizi, dinamik web güvenlik açığı testi veya fuzzing gibi birçok güvenlik testi tekniği ayrıntılı olarak tanıtılmaktadır. Yazılım ürünlerinin güvenlik değerlendirmesini otomatikleştirmek için kullanılabilecek çeşitli türde araçlar tanıtılmaktadır ve bu araçları zaten tartışılan savunmasız koda analiz etmek için kullandığımız bir dizi egzersizle desteklenmektedir. Birçok gerçek dünya örneği, çeşitli güvenlik açıklarının daha iyi anlaşılmasına yardımcı olur.
Bu kurs, test uzmanlarını ve kalite güvence personelini, güvenlik testlerini yeterli bir şekilde planlamak ve hassas bir şekilde yürütmek, hatta gizli güvenlik açıklarını bulmak için en uygun araçları ve teknikleri seçmek ve kullanmak için hazırlar ve böylece bir sonraki çalışma gününde uygulanabilecek temel pratik beceriler kazandırır.
Bu kursa katılanlar
Güvenlik, BT güvenliği ve güvenli kodlamanın temel kavramlarını anlayacaklardır
OWASP En İyi On Web güvenlik açığının ötesindeki Web güvenlik açıklarını öğrenecekler ve bunlardan nasıl kaçınılacağını bileceklerdir
İstemci tarafı güvenlik açıklarını ve güvenli kodlama uygulamalarını öğreneceklerdir
Güvenlik testi yaklaşımlarını ve metodolojilerini anlayacaklardır
Güvenlik testi tekniklerini ve araçlarını kullanma konusunda pratik bilgi edineceklerdir
Güvenli kodlama uygulamaları hakkında kaynaklar ve ileri okumalar edineceklerdir
Web üzerinden erişilebilen uygulamaları korumak, güncel saldırı yöntemleri ve eğilimlerinin farkında olan, iyi hazırlanmış güvenlik uzmanları gerektirir. Web uygulamalarının rahat geliştirilmesini sağlayan çok sayıda teknoloji ve ortam mevcuttur. Kişi, yalnızca bu platformlarla ilgili güvenlik sorunlarının değil, kullanılan geliştirme araçlarından bağımsız olarak geçerli olan tüm genel güvenlik açıklarının da farkında olmalıdır.
Bu kurs, web uygulamalarındaki geçerli güvenlik çözümlerine genel bir bakış sunmakta olup, özellikle uygulanacak en önemli kriptografik çözümleri anlamaya odaklanmaktadır. Çeşitli web uygulaması güvenlik açıkları, hem sunucu tarafında (OWASP En İyi On üzerinden) hem de istemci tarafında sunulmakta, ilgili saldırılarla gösterilmekte ve ardından ilişkili sorunlardan kaçınmak için önerilen kodlama teknikleri ve azaltma yöntemleri izlemektedir. Güvenli kodlama konusu, girdi doğrulama, güvenlik özelliklerinin yanlış kullanımı ve kod kalitesi alanındaki tipik güvenlik açısından kritik programlama hataları tartışarak tamamlanmaktadır.
Test etme, web uygulamalarının güvenliğini ve sağlamlığını sağlamada çok önemli bir rol oynamaktadır. Farklı türlerde güvenlik açıklarını bulmak için üst düzey denetimden penetrasyon testine ve etik hacklemeye kadar çeşitli yaklaşımlar uygulanabilir. Ancak, kolayca bulunabilen düşük seviyeli güvenlik açıklarının ötesine geçmek istiyorsanız, güvenlik testinin iyi planlanması ve doğru şekilde yürütülmesi gerekir. Unutmayın: güvenlik test uzmanları ideal olarak bir sistemi korumak için tüm hataları bulmalı, saldırganlar ise sisteme nüfuz etmek için yalnızca bir istismar edilebilir güvenlik açığı bulmakla yetinmelidir.
Pratik egzersizler, web uygulaması güvenlik açıklarını, programlama hatalarını ve en önemlisi azaltma tekniklerini anlamanıza yardımcı olacak, güvenlik tarayıcılarından koklayıcılara, proxy sunucularına, fuzzing araçlarına ve statik kaynak kodu analizörlerine kadar çeşitli test araçlarıyla uygulamalı denemeler sunacak ve bu kurs, bir sonraki gün iş yerinde kullanılabilecek temel pratik becerileri sağlayacaktır.
Bu kursa katılanlar
Güvenlik, BT güvenliği ve güvenli kodlamanın temel kavramlarını anlayacaklar
OWASP En İyi On'un ötesindeki web güvenlik açıklarını öğrenecekler ve bunlardan nasıl kaçınılacağını bilecekler
İstemci tarafı güvenlik açıklarını ve güvenli kodlama uygulamalarını öğrenecekler
Kriptografi konusunda pratik bir anlayışa sahip olacaklar
Güvenlik testi yaklaşımlarını ve metodolojilerini anlayacaklar
Güvenlik testi tekniklerini ve araçlarını kullanma konusunda pratik bilgi edinecekler
Çeşitli platformlardaki, çerçeveler ve kütüphanelerdeki son güvenlik açıklarından haberdar olacaklar
Güvenli kodlama uygulamaları hakkında kaynak ve ileri okumalar edinecekler
Bu Türkiye konumundaki, eğitmen liderliğindeki canlı eğitimde katılımcılar, DevOps güvenlik zorluğunun üstesinden gelmek için doğru güvenlik stratejisini nasıl oluşturacaklarını öğreneceklerdir.
Bu kurs, güvenli kodlama kavramlarını ve ilkelerini Java aracılığıyla Açık Web Application Security Projesi (OWASP) metodolojisiyle test etmeyi kapsamaktadır. Açık Web Application Security Projesi, web uygulaması güvenliği alanında ücretsiz olarak erişilebilen makaleler, metodolojiler, dokümantasyon, araçlar ve teknolojiler oluşturan çevrimiçi bir topluluktur.
Bu kurs, ASP.net ile güvenli kodlama kavramlarını ve prensiplerini, Açık Web Application Security Projesi (OWASP) metodolojisi ile test etme yoluyla kapsamaktadır. OWASP, web uygulaması güvenliği alanında ücretsiz olarak erişilebilen makaleler, metodolojiler, dokümantasyon, araçlar ve teknolojiler oluşturan çevrimiçi bir topluluktur.
Bu Kurs, Dot Net Framework Güvenlik özelliklerini ve web uygulamalarını nasıl güvenli hale getirebileceğinizi araştırmaktadır.
Daha Fazla...
Son Güncellenme:
Danışanlarımızın Yorumları(11)
Multiple examples for each module and great knowledge of the trainer.
Sebastian - BRD
Eğitim - Secure Developer Java (Inc OWASP)
Module3 Applications Attacks and Exploits, XSS, SQL injection
Module4 Servers Attacks and Exploits, DOS, BOF
Tshifhiwa - Vodacom
Eğitim - How to Write Secure Code
General course information
Paulo Gouveia - EID
Eğitim - C/C++ Secure Coding
The trainer's subject knowledge was excellent, and the way the sessions were set out so that the audience could follow along with the demonstrations really helped to cement that knowledge, compared to just sitting and listening.
Jack Allan - RSM UK Management Ltd.
Eğitim - Secure Developer .NET (Inc OWASP)
Nothing it was perfect.
Zola Madolo - Vodacom
Eğitim - Android Security
The labs
Katekani Nkuna - Vodacom
Eğitim - The Secure Coding Landscape
Trainer willing to answer questions and give bunch of examples for us to learn.
Eldrick Ricamara - Human Edge Software Philippines, Inc. (part of Tribal Group)
Eğitim - Security Testing
It opens up a lot and gives lots of insight what security
Nolbabalo Tshotsho - Vodacom SA
Eğitim - Advanced Java Security
I was benefit from the exercises (SQL injection, XSS, CRSF. .).
David Lemoine - Statistical Solutions
Eğitim - .NET, C# and ASP.NET Security Development
The subject of the course was very interesting and gave us many ideas.
Anastasios Manios
Eğitim - Secure coding in PHP
I liked the trainer was passionate about the subject and very convincing too.
Diana Vladulescu
Eğitim - Secure Web Application Development and Testing